1- Asla son 3 GÜN kala dersi bırakmayın. Sadece yeni konu çalışmayın. Öğrenci alışık olduğu ortamı bıraktığında, asıl o zaman panik oluyor bunu unutmayın.
2- Son gün uyumadım diye telaş yapmayın.Normal günde hangi vakitte uyuyorsanız o vakit gelene kadar yatağa girmeyin. Uzun yol şoförleri 2 saatlik uykuyla 5 saat yol gidiyorlar.1- 2 saat az uyusan da gene soruları yapabilirsin endişelenme!
3- Sınav için farklı bir gıda veya sakinleştirici ilaç tüketmeyin. Her gün ne yeniyorsa aynı şeyleri tüketmekte fayda var.İlla bir şey söylememiz gerekirse yağlı ve tuzlu gıdalardan uzak durun.
4- Önceden sınav yerinin gidilip görülmesinde fayda var. Bu konuyu kendimize ne kadar bilindik kılarsak sınavımız o kadar kolay geçer.
5- Sınav giriş belgesi ve kimliğimizi asla unutmuyoruz.Yanımıza cep telefonu, kalem, metal eşya, takı,bozuk para, kemer ,cüzdan almıyoruz.
6- Sınav salonunda yerimize oturduktan sonra kitapçığı kontrol edeli. Bence bu süre zarfında dua etmekte sakınca yoktur hatta bireye güç kazandırır.
7- En son elde ettiğiniz başarıyı zihninizden geçirin.
8- Heyecanınız geçmemişse vücudunuzun akapunktur noktalarına masaj uygulayın.
9- Hala çok kötü hissediyorsanız nefes egzersizi uygulayın.
10- Farklı farklı kitapçık türü olduğundan ilk soru uzun yada zor gelmişse endişe etmeyin. Daha çözeceğiniz çok soru var.
11- Sınavda kaydırma yapmamak için önce kitapçığa işaretleyip, sonra optik forma aktarmak her zaman için daha iyidir.
12- Her zaman denemede hangi sırayı izleyip çözüyorsak, gerçek sınavda da o sırayı izlememiz yerinde olacaktır.
13- Bu yıl ösym den uyarı geldi. Cevap kağıdını kitapçığın arasına koyun denildiği andan itibaren işaretleme yapanın sınavı zayi olacak. Bu konuya dikkat ediyoruz.
14- Kaygısı olmayanın başarısı olamaz. Unutmayın az kaygı bireyi güdüler.
15 ELİNİZDEN GELENE EYVALLAH DEMEK MUTLULUĞU ANAHTARIYMIŞ. Başarılar Dilerim
Ali BOZGEDİK
KTO KARATAY ÜNİV.
REHBERLİK UZMANI
saol ögretmen bey