2014 YGS tarihlerinin açıklanmasından sonra bu yıl YGS başvurusunda bulunacak adayların en çok merak ettiği konuların başında 2014 YGS Başvuru Kılavuzu ve 2014 YGS Başvuru Formu’nun ne zaman yayınlanacağı geliyordu. Kılavuz 29 Ocak 2013 itibari ile yayınlandı.
>> 2014 YGS BAŞVURU KILAVUZU ‘nu indirmek için tıklayınız.<<
ÖSYM, 2014 ÖSYS (YGS ve LYS) başvuru kılavuzunu yayınlamıştır. YGS başvuru işlemleri, 2 Ocak 2014 tarihinde başlayacak ve 15 Ocak 2014 tarihinde sona erecektir.
ÖSYM YGS başvurusunda bulunacak ve sınava girecek adayları bilgilendirmek ve yardımcı olmak amacı ile kılavuz yayınlamaktadır. Başvuruda bulunacak adaylar 2014 YGS Başvuru Formu ‘nda aşağıdaki konularda bilgi sahibi olacaklardır:
- YGS başvurusunu nasıl yapılacağı,
- Hangi bankalara ne kadar ödeme yapılacağı,
- Sınavsız geçiş yada YGS sınavı için başvuru formunu nasıl dolduracağı,
- Hangi bölümlerin hangi puan türünden öğrenci aldığı,
- 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programları için hangi sınavlara girilmesi gerektiği,
- Yurt dışı başvurularının nasıl yapılacağı,
- Sınavsız geçiş bölümlerinin neler olduğu ve hangi bölüm mezunlarının sınavsız geçişle hangi alanları tercih edebileceği,
- Puan hesaplamasının nasıl yapılacağı,
- Sınavlardaki konu dağılımının nasıl olduğu,
- Açıköğretim programlarının neler olduğu,
- Özel yetenek sınavının şekli ve başvuruları
- LYS sınavları,konu dağılımları,
- Sınavların yapılış şekli vb.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 2-15 Ocak 2014
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi, Saati ve Süresi : 23 Mart 2014 (Pazar), 10.00, 160 dakika
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Başvuru Tarihleri : 21-30 Nisan 2014
LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi : 14 Haziran 2014 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika
LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi : 15 Haziran 2014 (Pazar), 10.00, 135 dakika
LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 15 Haziran 2014 (Pazar), 14.30, 120 dakika
LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : 21 Haziran 2014 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika
LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : 22 Haziran 2014 (Pazar), 10.00, 120 dakika
YGS Sınav Ücreti : 40,00 TL
Sınavsız Geçiş Başvuru Ücreti : 10,00 TL
LYS Sınav Ücretleri (Girmek istediğiniz her bir LYS için) : 25,00 TL (Farklı alanlarda puan türlerinin
hesaplanabilmesi için, adayların 2014-LYS’lerin tamamında sınava girmeleri önerilmektedir.)
Başvuru Hizmeti Ücreti : 3,00 TL
ya eski yorumlar neden göremiyorum daha önce bi soru sormuştum o yorumu bulamadm
Soruyu sorduğunuz sayfayı CTRL-D tuşları ile sık kullanılanlara eklerseniz daha sonra ulaşmanız kolay olur. Şu sayfada sormuşsunuz.
merhaba hocam. ben anadolu turizm otelcilik mezunuyum. marmara üniversitesi turizm rehberliği bölümüne sınavsız geçişimi kullanabilir miyım?
Marmara Ün. Turizm Rehb. 2013 yerleştirme önceliklerini incelediğimizde (13,3,İ,94) sadece son sene Anadolu Mezunlarının ve İstanbul’daki öğrencilerin yerleştiğini görüyoruz. Eğer 2014’ten önce mezun olduysanız ve İstanbul dışındansanız şansınız yok denecek kadar az.
Öncelikle merhaba hocam, sınavsız geçiş notu belirlendikten sonra da ygs notundaki gibi ek olarak 0.12 (+0.06) ile çarpılıp ek puan sınavsız geçiş notumuzun üzerine eklenecek mi? Yoksa bu sadece ygs notu için mi geçerli?
Ayrıca ek puan hesaplanmaz.Çünkü bölümü sınavsız geçişle tercih eden herkes aynı statüde olacaktır. Puandan önce diğer sınavsız geçiş öncelikleri belirleyici olacaktır.
Yani diploma puanımız beş ile çarpılıp sınavsız geçiş notumuz belirlenmiş oluyor, bu kadar yani?
Evet.
Merhaba
Ben Ticaret Meslek Lisesi öğrencisiyim. Lİseyi Açıklise olarak okuyorum. Sınavsız geçiş yapmak ve bu iki senelik Yüksek Okulu’da açıköğretim olarak okumak istiyorum. Birkaç yere baktım , hatta şöyle bir yazı okudum;
SORU: Sınavsız geçişle açıköğretim okuyabilir miyim?
CEVAP: Evet okuyabilirsiniz. Meslek liselerinin ilgili alan mezunları sınavsız geçişle açıköğretime yerleşebilirler
Ancak yüzyüze eğitim gördüğüm okuldan bana böyle bir şey olmadığını söylediler. Hangisi doğrudur? Eğer açıköğretimden okuyabiliyorsam ne yapmam lazım?
Şimdiden çok teşekkür ederim ..
Öncelikle mesleki açık lise öğrencilerinin kesinlikle sınavsız geçiş hakkı vardır. Eğer 2014 yılı itibari ile mezun olabilecek durumda iseniz yüz yüze eğitim aldığınız kurumdan “2014 öğretim yılı sonunda mezun olabilecek durumdadır” yazısı imzalatacaksınız. (Şuradan indirebilirsiniz.) YGS başvuru işleminin nasıl yapılacağına da şuradan bakabilirsiniz.
çok teşekkür ederim 🙂
Hocam merhaba ben 2001 yılında elektronik bölümü mezunuyum mesleğimle alakalı olan Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağ. Önlisans Programı na başvuru yapmak istiyorum nasıl bi yol izlemeliyim teşekkür ederim.
SAYGILARIMLA
Bu sayfada anlattığım sınavsız geçiş başvurusu sizin içinde geçerli.
ben gecen sene sınava gırdım ama barajı gecemedım ve bu sene de fazla calısamadım kendıme guvenım yok bu konuda sızce sınava gırmek mı ıyı yoksa sınavsız gecıs mı yapım dırek ? yardım
Alan dışı tercih yapmayı düşünüyorsanız sınava girmelisiniz. Eğer sadece alanınızla ilgili tercih yapmayı düşünüyorsanız zaten sınava girmeniz mantıksız. Bunu pek çok konuda anlattım. Sınavsız geçiş bölümleriniz için daima öncelik sizdedir ve YGS puanı değil yerleştirme öncelikleri ve OBP puanı önemlidir.
mrb hocam ben 2004 yılında sınavsız geçiş hakkımı kullandım ve okulu bitiremeden kaydımı sildirdim ve bu sene tekrar başvuru yapabilir miyim acaba ve aklıma takılan sınava ilk kez başvuru yapan kişiler sınav kordinotlari diye bişi diyor ben anlayamadım ve başvuru formunu nerden ve nasıl başvuru yapacağım hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Tekrar başvuru yapabilirsiniz. Size en yakın Anadolu Lisesi yada Meslek Lisesi ÖSYM başvuru merkezidir. Buradan formu indirin. İlgili bankalardan birine 10 Tl yatırın.Formda 22.maddeyi sınavsız geçiş hakkım var. olarak işaretleyin. Size en yakın liseye gidin. Temmuz ayında da tercih yapın.
en son 2004 yılında başvuru yapmıstım benim sınava ilk kez başvuru yapan yani sınav kordaitatorlerine gitmeme gerek yok yani
Yanlış anlamışsınız. Son 2 yılda başvurunuz olmadığı ve sistemdeki fotoğrafınız 30 aydan eski olduğu için kesinlikle gitmeniz gerekiyor.
olsun hocam yinede çok teşekkür ederim 🙂
hocam merhaba size bir soru sormustum dgs ile 3.sınıfa geçiş yapan arkadaşınızın okulunun adı neydi diye? Fakat ben sorunun cevabını bir türlü bulamıyorum tekrar yazarsanız çok sevinirim.İyi Çalışmalar
Bu sorunun cevabını öğrenemedim.