İkinci üniversite için ön kayıt ve kesin kayıtlar Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.
Kayıtlar | Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi |
---|---|---|
Ön Kayıt | 01 Temmuz 2013 | 25 Ekim 2013 |
Kesin Kayıt | 02 Eylül 2013 | 25 Ekim 2013 |
Bir yükseköğretim kurumunun ön lisans (2 yıllık) veya lisans (4 yıllık) programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programlardan mezun olanlar eş zamanlı olarak açıköğretim sistemi ile yürütülmekte olan ve okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla, tekrar Üniversite sınavına girmeden, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi önlisans ve lisans programlarına kayıt yaptırarak öğrenimlerine devam edebilirler.
Devam Edilen veya Mezun Olunan Program Seviyesi | 2. Üniversite Kapsamında Müracaat Edilebilecek Program Seviyesi |
---|---|
Önlisans Programları | Önlisans Programları |
Lisans Programları | Önlisans Programları Lisans Programları |
Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılacaktır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamayacaktır. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanacaklardır.
Kayıt İçin İstenen Evraklar
İkinci üniversite için ön kayıtlar 01 Temmuz – 25 Ekim 2013 tarihi mesai bitimine kadar Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.
Kesin kayıt işlemleri ise ön kayıtlara bağlı olarak 02 Eylül – 25 Ekim 2013 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.
Kayıt için istenilen belgeler;
- Kayıt Bilgi Formu (Öğrenci Bilgi Sisteminden yapılacak kayıt işlemi sonuna alınacaktır.)
- Öğrenim belgesi
- Halen bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmekte olan öğrenciler lise diplomalarının onaylı bir sureti ile ilgili yükseköğretim kurumundan alacakları öğrenci belgesini göndereceklerdir.
- Herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler mezun oldukları kurumdan aldıkları yüksek öğrenim diplomasının tasdikli suretini göndereceklerdir.
- Vesikalık fotoğraf (4 Adet)
- Askerlik belgesi (Erkek öğrencilerden askerlikle ilişikleri olanlar)
- Sağlık Raporu (Varsa özürlü öğrencilerden özür grubunu ve özür derecesini bildiren)
Lisans Programları
- İşletme
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
- Sosyoloji
Önlisans Programları
- Adalet
- Bankacılık ve Sigortacılık
- Bilgisayar Programcılığı
- Çağrı Merkezi Hizmetleri
- Çocuk Gelişimi
- Dış Ticaret
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
- İlahiyat
- İşletme Yönetimi
- İş Sağlığı ve Güvenliği
- Lojistik
- Reklamcılık
- Sağlık Kurumları İşletmeciliği
- Sosyal Hizmetler
Merhaba ben örgün üniversite kayıtlıyken 2. Üniversite seçtim Atatürk üniversitesinden şimdi örgün olduğum üniversiteden öğrenciliğim düşecek sınavlara girmiyorum sadece para yatırıyorum bu dönemde son hakkımmıymış ne bu 2. Üniversitem için sorun olur mu ?
Hayır sorun olmaz.
Ben suan anadolu İmam Hatip Lisesi nde okuyorum ygs girebilirim ama sınavsız geçiş olan açık öğretim üniversite lerine başvurmak istiyorum şimdi den ulasacagim telefon e posta adresleri lütfen bana yardımcı olun ben yararlanabilir miyim ?
Telefon, eposta niye istiyorsunuz anlamadım. Zaten Atatürk Ün. ve Anadolu Ün. İlahiyat ön lisans programlarına tercihte bulunursanız rahatlıkla yerleşebilirsiniz. Siz alan dışı bölüm düşünüyorsanız YGS girin ve ilk tercihlerinizi alan dışı bölümlere sonra sınavsız geçiş bölümlerinize yapın.
hocam ben 2 yıllık özel güvenlik bölümü mezunuyum. erzurum atatürk ünüverstesi 2. bir ünüverste diye bir sey acmıs. burdan açıköğretimden 2 yıllık il afet ve acil durum bölümünü okusam 4 yıllığa tamamlanırmı. yıksa 4 yıllığa tamamlamam için ne okumam lazım
Sadece Atatürk Ün. değil Anadolu Ün. ve İstanbul Ün. de var. Ama 2 tane 2 yıllık okuyunca 4 yıllık mezunu olamazsınız. Aöf lisans tamamlama için şu konuyu inceleyiniz.
S.a.ben 1995imamhatip mezunuyum.aöf önlisans sosyal bilimler(2yıılık) bitirdim. Sınavsız üniversiteye tekrar girmek istiyorum. Ilahiyat duşunuyorum. Kayıt Zaman’ları ne zaman öğrenebilirmiyim.
Sınavsız 2.üniversite kayıtları diye aratirsaniz ulaşabilirsiniz. Mobil oldugumdan link veremiyorum.
merhaba Ben Ispartayı kazandım . 2 . üniv. olarak Atatürk AÖF ilahiyat ön kayıt yaptım velakin kayıt için Erzurum’a gitmem gerekiyor mu . okulu arıyorum lakin açan yok cevaplarınız için tesekkürler
Lakin benimde bu konuda bilgim yok.
İki yıllik gecişler bütün ilahiyatlarda var mi
Anadolu Ün. ve Atatürk Ün. aöf.
Ben aöf kamu yönetimi mezunuyum sınavsız adalet okuyabilirmiyim yoksa tekrar sınava mi girmem gerekir
2.üniversite kapsamında başvuruda bulunabilirsiniz.
Ben sınavsız bir iki yılık onlisasn okudum ve mezun oldum acaba tekrardan sınavsız tekrardan baska bir bölüm okuyabilirmiyim Simdiden TeSeKüLüRLéR..:!
Evet okuyabilirsiniz. Ama önceliğin son mezunlarda olduğunu unutmayın.
Merhaba. sınavsız 2 üniversite hakkında sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
2 yılllık önlisans örgün yapı ressamlığı mezunuyum.Aynı zamanda açıkögretimden uluslarası ilişkiler bölümünü 4 yıllıga tamamlıyorum. Sınavsız 2. üniversiteye kayıt yaptırabilirmiyim İş güvenliği ve sağlığını okumak istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim
Eğer Uluslararası ilişkileri Anadolu Üniversitesi yada İstanbul Ün. okuyorsanız 2.üniversite kapsamında Atatürk Ün. İş güvenliği ve sağlığı bölümüne kayıt yaptırabilirsiniz.
Teşekkür ederim geri dönüş için.
Uluslararası ilişkileri Anadolu üniveristesinde okumaktayım.Ama 2 tane uzaktan eğitim bölümü okumuş olacağım aynı anda kabul ederlermiki?
Tekrar birşey sormak istiyorum peki üniversite evrak istiyor kayıt için son okuduğun aöf öğrenci belgesini mi koymam gerekiyor yoksa önlisanstan mezunum onun diplomasını ?
Farklı üniversite programları olduğundan artık kabul ediliyor. Diğer sorunuzun yanıtını üniversite iletişim tel arayıp öğrenebilirsiniz.
Teşekkür ederim bilgilendirdğiniz için.
Ünıversitelerden bile bu kadar detaylı bilgi almak zor tahmin edersiniz ki :)Arayıp düşüremiyoruz tabi birde.Başka arkadaşlarada yardımcı olması için önlisans mezunu diplomasını göndermek daha mantıklı en azında derslerden muaf olma durumu oluyormuş.
Son bi kez daha bişey sormak istiyorum 😉
İş güvenliği ve sağlığı programını Atatürk üniversitesinde gördüm ve oraya kayıt yapıcaktım , istanbul üniversitesindede var mı tercihlerde görünmüyor ama sitesinde uzaktan eğitim olarak görünüyor.telefonlar sureklı meşgul maıl attım dönüş yapılmadı .
Güzel düşünceleriniz için bende teşekkür ederim. İş güvenliği ve sağlığı aöf programı sadece Atatürk Ün. var.
hocam ben bu yıl mezunum oldum bölümüm çocuk gelişim ilk tercihde ygs puanımla tercih yaptım ama bir yer gelmedi ikinci tercihde sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ama nasıl yapacagımı bilmiyorum lütfen bana yardımcı olun.
Alanınızla ilgili tercih yaptığınızda zaten sınavsız geçişle değerlendirilir. Başka bir şey yapmanıza gerek yok.
hocam ben 2008 teknık lıse mezunuyum 2 senelık sınavsız gecıshakkım var 2 myo bu hakkı 2013 2014 senesınde kullanabılırmıyım sınava girmeden yardımcı olursanız sevınırım
Evet kullanabilirsiniz. 2014 YGS başvuruları tahmini olarak Ocak ayının ilk 2 haftasında olacak. Sınava girmeyecek olsanız dahi forum doldurarak başvuruda bulunacaksınız. “Sadece sınavsız geçişten faydalanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyeceksiniz. Temmuz ayında da tercihte bulunacaksınız. (Öncelik son mezunlara olduğundan tercih edeceğiniz programın yerleştirme önceliği seçeneklerinden önceki mezunlardan alıp almadığına bakmanız yararınıza olacaktır.)
sınava gırmesemde 2 senelık gecıs yapabılıorum dımı?
Kendi alanınızın devamı niteliğindeki 2 yıllık programlara sınavsız tercihte bulunabiliyorsunuz.
Hocam konula alakası yok ama, Üniversiteye kaydımı yaptırdım ve ertesi hafta dondurdum. Ygs sınavına tekrar giricem puanımda herhangi bir düşme olurmu ?
Eğer sınavsız geçişle yerleştiyseniz yada kontenjansız bir programa yerleştiyseniz seneye puanınızda bir düşme olmaz
uzun bir aradan sonra tekrar merhaba hocam eminim beni özlemişsinizdir :)konuyla bir alakası yok hocam benim sorumun dgs ile alakalı dgs yi kazanan öğrenciler intibak sınıfı okuyup sonra 3.sınıfa kayıtları yapılıyormus ama intibak kalkmıs 1.sınıftan başlıyorlarmıs veya muaf dersleri oluyormus benım anlamadıgım şu hocam dgsyi kazanan bir öğrenci artık 3.sınıftan başlamıyor mu?
Tekrar hoşgeldin Melisa kardeşim. 🙂 Aslında çok alanım değil ama intibakın kalkması ile ilgili bende bazı yazılar okumuştum. Genel anlamda şunu gördüm. İntibak yerine ders muafiyeti getirilerek yine öğrencilerin önceden görmüş oldukları dersleri tekrar görmemeleri sağlanıyormuş. Bu durumda her ünide olmasa da bazı yerlerde yada bölümlerde yarım dönem uzama söz konusuymuş. Daha fazla bilgim olursa mail atarım.
tamam hocam bekliyorum önemli birşey olursa maili yani ben dgs ye girip 3.sınıftan başlamıcam galiba gördüğüm derslerden muaf görmediğim derslerden ise derse giricem 1.sınıftan mı başlarım sizce ? teşekkür ederim herşey için 🙂
hocam ben sakarya pamukova myo süt ve ürünleri bölümünde okuyorum evim kocaelinde 1. dönem derslerimi yüksek tutup kocaelindeki okula kaydımı aldırabilirmiyim ama kocaelinde süt ve ürünleri bölümü yok gıda teknolojisi var bu bölüme kaydımı aldırabilirmiyim derslerim çok yüksek olursa?
Çok fazla bilgim yok. “Yatay Geçiş” konusunu araştırmanızı öneririm. “Yatay geçiş, kayıtlı olduğunuz yüksek öğretim kurumu ile aynı eğitim programlarını uygulayan başka bir yüksek öğretim kurumunun bir fakülte ya da bölümüne, yatay geçiş yapmak isteyen kişi belirlenen şartlara uygunsa, geçmektir ayrıca aynı yükseköğretim kurumunda, yüksek öğretim kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde farklı bir bölüme geçmektir.”