İstanbul Üniversitesi Sınavsız 2.Üniversite Bilgileri

istanbul üniversitesi sınavsız ikinci üniversite
Yazımıza oy verir misiniz?

Neden İkinci Üniversite?

  • Hayalini kurduğunuz, ancak çeşitli sebeplerle başlayamadığınız ikinci bir bölüm okuma şansına ikinci üniversite ile sahip olabilirsiniz.
  • Üniversite sınavları ile yerleştiğiniz bölümün sizin yapınıza uygun olmadığını fark edip ikinci üniversite ile farklı bir kariyer planlayabilirsiniz.
  • Sahip olduğunuz iş ile yarınlarınız arasında bir bağlantı kuramıyorsanız ikinci üniversite ile yeni bir gelecek planlayabilirsiniz.
  • Hayatınızda her şey yolunda gitse de merakınızı gidermek, ilgi alanlarınız hakkında detaylara sahip olmak ve entelektüel birikiminizi artırmak için ikinci üniversiteyi tercih edebilirsiniz.
  • Ajandanızda örgün eğitime devam etmek için uygun zaman aralığı yoksa ikinci üniversite ile açık öğretim programlarına randevu verebilirsiniz.
  • Eğitiminizi, hayatınıza rağmen değil hayatınızla birlikte sürdürmek istiyorsanız; sınavlara hazırlanmaktan sıkıldıysanız ve şartların esnekliğine inanıyorsanız ikinci üniversite ile rahat bir nefes alabilirsiniz.
  • Türkiye’nin neresinde olursanız olun İstanbul Üniversitesi standartlarında eğitim alma imkanına ve İstanbul Üniversitesi’nden mezun olma şansına ikinci üniversite ile ulaşabilirsiniz.

Kimler Başvurabilir?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi açık öğretim programlarına ikinci üniversite kapsamında başvuru yapabilmeniz için aşağıda belirtilen niteliklerden birisini taşımanız gerekmektedir:

  • Örgün öğretimin lisans düzeyindeki herhangi bir programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından yerleştirilenler ile bu programlardan mezun durumda olanlar
  • ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki(KKTC) üniversitelerin lisans programlarında okuyan öğrenciler ya da mezun durumda olanlar
  • Yükseköğretim Kurumları tarafından yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sınavı ile Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyindeki programlara yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler
  • Uyruklarından biri T.C. olan çift uyruklu vatandaşlardan, yurt dışında lisans seviyesinde yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan(YÖK) denklik belgesi alanlar
  • Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ile Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde halen lisans seviyesinde öğrenim görmekte olanlar ile bu programlardan mezun olan öğrenciler

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi açık öğretim programlarına
ikinci üniversite kapsamında başvurusu kabul edilmeyecek olanlar: 

  • Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bünyesinde önlisans programları olmaması nedeniyle önlisans programlarında okuyan ya da mezun olan öğrenciler
  • Yurt dışında bir yükseköğretim kurumunda hâlen kayıtlı olan öğrenciler
  • Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olamayanlar(kaydı silinenler, ilişiği kesilenler vs.)
  • Herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar
  • İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi öğretim programlarında okumakta olanlar

Programlar

stanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan altı(6) açık öğretim programına kontenjan sınırlaması olmaksızın kayıt yaptırabilirsiniz.

 

PROGRAMIN ADI EĞİTİM TÜRÜ DÜZEYİ
Coğrafya Açık Öğretim Lisans(4 Yıllık)
Felsefe Açık Öğretim Lisans(4 Yıllık)
İşletme Açık Öğretim Lisans(4 Yıllık)
İktisat Açık Öğretim Lisans(4 Yıllık)
Sosyoloji Açık Öğretim Lisans(4 Yıllık)
Tarih Açık Öğretim Lisans(4 Yıllık)

Öğrenim Ücretleri

İkinci üniversite kapsamında kayıt yaptıracak öğrencilerin ödeyecekleri Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı ile ilgili yapılacak uygulama, Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanması beklenilen “2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar” hükümlerine veya bu konu ile ilgili yapılması muhtemel mevzuat değişikliğine bağlı olarak gerçekleştirilecektir. Belirtilen ücretler dışında herhangi bir ücret alınmayacaktır.

Nasıl Kayıt Olabilirim?

Öğrencilerin kayıt işlemleri iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.

  1. İnternet üzerinden “Online Ön Kayıt” işlemi
  2. Kayıt belgelerinin üniversiteye ulaşmasından sonra gerçekleşen “Kesin Kayıt” işlemi

A) ONLİNE ÖN KAYIT

Öğrenci, bazı kişisel bilgilerini İstanbul Üniversitesi Öğrenci İşleri Otomasyon Sistemi’ne girerek ön kayıt başvurusu yapar. Bu işlemi internet aracılığıyla ve 24 saat boyunca yapabilir.
Online Ön Kayıt işlemi kesin kayıt için yeterli değildir, sadece kaydın ilk aşamasıdır.

B) KESİN KAYIT 

Online Ön Kayıt işlemi aracılığıyla, Öğrenci İşleri Otomasyon Sistemi’ne gerekli bilgiler girildikten sonra kesin kayıt için istenen belgeler, kayıt süresi içerisinde, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’ne kargo ile ulaştırılır. Fakülte Öğrenci İşleri Birim Görevlisi tarafından gerekli incelemeler yapılarak öğrencinin programa kesin kayıt işlemleri tamamlanır.

“Kesin Kayıt” işlemi için istenen belgeler:

1. İnternet Ön Kayıt Belgesi
İstanbul Üniversitesi Öğrenci İşleri Otomasyon Sistemi aracılığıyla yapacağınız ön kayıt başvurusunun sonunda alacağınız çıktı

2. Lise Diplomasının Onaylı Örneği
Halen lisans seviyesinde eğitimine devam eden adaylar için eğitime devam ettikleri yükseköğretim programından, mezun durumda olan adaylar için ise mezun oldukları en son yükseköğretim programından onaylı diploma örneği veya bunun eşdeğeri olan geçici mezuniyet belgesinin onaylı örneği yada diplomasını kaybettiğine dair, önceki okuduğu okuldan aldığı diploma kayıp belgesinin onaylı örneği

3. Öğrenci Belgesi
Halen lisans seviyesinde eğitimine devam eden adaylar için eğitime devam ettikleri yükseköğretim programına kayıtlı olduklarını gösterir öğrenci belgesi. Mezun durumda olan adaylarda gerek yoktur.

4. Nüfus Cüzdanının Onaylı Örneği
Herhangi bir İl ya da İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden alabileceğiniz onaylı nüfus cüzdanı örneği

5. Fotoğraf(4 Adet)
Son 6 ay içerisinde, ön profilden çekilmiş, 4,5×6 cm ebatlarında vesikalık resim

6. Öğrenci Katkı Payı Ücreti ve Öğretim Gideri’ nin Ödendiğine Dair Banka Dekontu
İÜ Öğrenci İşleri Otomasyon Sistemi’nden alacağınız referans numarası ile herhangi bir Halkbank şubesinden yapacağınız ödemeyi gösterir belge

 

Online Ön Kayıt ve Kesin Kayıt işlemleri için gerekli tarihler: 

Henüz 2013 yılına ait tarihler belirlenmemiştir? (Kesin tarihler Eylül ayında açıklanacaktır)

İletişim

İkinci üniversite ile ilgili her türlü talepleriniz için:

Bilgi Edinme: 0212 440 00 00  Dahili:13104/13105/13128
Çağrı Merkezi: 0212 440 00 44
Fax: 0212 440 18 81

E-mail: [email protected]
Online Destek: http://auzefburo.istanbul.edu.tr/cozum/index.php

19 yorum

  1. Merhaba; Bilgisayar Programcılığı mezunuyum DGS’ye girdim. Kendi bölümümle ilgili bir bölüme devam etmek istemiyorum. Istanbul Üniversitesi halkla ilişkiler lisans tamamlama bölümune geçiş yapabilir miyim?

  2. Çukurova Üniversitesi Meslek yüksek okulu 2.öğretim 2.sınıf öğrencisiyim.İstanbul Üniversitesinin açmış olduğu bölümlere sınavsız kayıt olabiliyormuyum.Oluyorsa önlisans mı seçmek zorundayım.

  3. merhaba.. Hocam ben cocuk gelisim meslek acik lise mezunuyum ygs girdim 178 aldim ve de ne yapmam gerekiyor bana sitesini gonderirmisiniz yani cocuk gelisimine aciktan okuma sansim varmi kayseride veya duzden nasil olur

    • Eğer kendi alanınızın devamı olan çocuk gelişimi yada sosyal hizmetler bölümünü düşünüyorsanız, YGS puanına ihtiyacınız olmadığını sınavsız geçiş öncelikleri ile daha avantajlı olduğunuzu hatırlatmak isterim.
      Erciyes Ü. sadece 2.öğretim olarak var geçen seneki yerleştirme bilgilerine göre Kayseri ilinden, 2012 mezunu ve doğum tarihi 1994 doğumlu öğrenciler yerleşmiş. Bu durumda açık lise öğrencilerine sıra gelmiyor olabilir. Çocuk gelişimi bölümünün açıköğretim programı yok. Sosyal hizmetler’in var.
      103570177 Çocuk Gelişimi (İÖ) 40 40 YGS-4 2012,2,İ,94 400,116

  4. merhaba ben Fatma 1992 doğumluyum. mesleki açık öğretim lisesi Okul öncesi eğitim bölümü 2011 yılı mezun öğrencilerindenim.
    YGS sınavı ve sınavsız geçiş olanaklarına başvurmadım.Aynı bölüme devam edebilecek şekilde kayıt yaptırabileceğim üniversite araştırıyorum yardımcı olursanız çok minnettar kalırım. başka bi imkan olarak hangi bölümlerde hangi üniversiteye girme imkanım olabilir?

  5. SELAMÜN ALEYKÜM BEN 1996 MOBİLYA DEKORASYON BÖLÜMÜ MEZUNUYUM SUANDA ÖZEL GÜVENLİK İŞİ YAPIYORUM SINAVSIZ AÇIK ÖĞRETİMDEN ÖZEL GÜVENLİK KORUMA MESLEK YÜKSEK OKULUNA GEÇİŞ YAPABİLİRMİYİM

1 geri izleme / bildirim

  1. 17-23 Haziran Haftası Sorular Cevaplar | Sınavsız Geçiş

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*