Sınavsız geçiş tercihlerinin yerleştirme önceliklerine göre yapılması gerektiğini artık hepiniz biliyorsunuzdur. Ancak gelen sorulardan hala sıralama önceliklerini ve yerleştirme öncelik değerlerini yorumlamakta zorluk çekildiğini görüyorum. Bu yazıda bir kez daha yerleştirme öncelikte hangi sıralamaya bakacağımızı ve değerleri nasıl yorumlayacağımızı anlatmak istiyorum.
1- En önemli öncelik mezuniyet yılıdır. Yani bu yıl için en büyük avantaj 2016 mezunlarınındır.
2- Mezuniyet yılı aynı olan adaylar arasında 2.önemli kriter okul türüdür. Yani 2016 mezunları içinde okul türü
- “4” ATL olanlar en öncelikli
- “3” teknik lise yada anadolu meslek olanlar ikinci öncelikli
- “2” olan meslek lisesi mezunları, üçüncü sırada önceliklidir.
3- Mezuniyet yılı, okul türü aynı olan adaylar arasında METEB İÇİ yani mezun olduğu meslek lisesi ile aynı ildeki üniversiteyi seçenler önceliklidir.
4-Mezuniyet yılı, okul türü, METEB’i aynı olan adaylar için OBP (diploma notu x 5) puanına bakılır. Puanı yüksek olan aday öncelikli yerleşir.
5-Mezuniyet yılı, okul türü, METEB önceliği hatta OBP puanı bile aynı ise doğum tarihine bakılır ve yaşı küçük olan aday öncelikli yerleştirilir.
ÖRNEKLER:
15,4,D,97 değeri : 2015 mezunlarından önce kendi ilindeki ATL mezunlarını aldığını, kontenjan dolmadığı için METEB dışından da ATL mezunlarını aldığını gösterir. “3” Teknik lise ve “2” meslek lisesi mezunlarının bu programa yerleşme şansı çok azdır. (Hatta şansı yoktur) Eski mezunlar kesinlikle yerleşemezler.
15,3,İ,97 değeri : 2015 mezunlarından kendi ilindeki ATL mezunlarını almış kontenjan kaldığı için teknik lise yada anadolu mezunlarını da almış ve kontenjanı dolmuştur. METEB DIŞI’ndan ancak okul türü “4” olan ATL mezunları tercihte bulunabilir. METEB İÇİ’nde ATL, Teknik lise ve Anadolu meslekler yerleşebilir. “2” Meslek liseliler yerleşemez. Eski mezunlar kesinlikle yerleşemezler.
15,2,İ,95 değeri: 2015 mezunlarından ATL, teknik lise mezunlarını almış ve kontenjan kaldığı için kendi ilindeki “2” meslek lisesi mezunlarını da almıştır. METEB DIŞI’ndan okul türü “2” olanların şansı olmayacaktır. Eski mezunlarda kesinlikle yerleşemez.
15,2,D,97 değeri: 2015 mezunlarından ATL, teknik lise mezunları yerleşmiş, hatta kendi ilindeki meslek lisesi mezunları da yerleşmiş kontenjan dolmadığından METEB DIŞI’ndan da meslek lisesi mezunları OBP puanlarına göre yerleşmiştir. Sadece eski mezunların şansı yoktur.
13,3,D, 95 değeri: 2015, 2014 mezunlarından tercihte bulunanların hepsi yerleşmiş, hatta 2013 mezunlarından okul türü”3″ olan METEB DIŞI adaylardan da OBP puanına göre yerleşmiştir. Eski mezunlarda tercihte bulunabilir.
Aşağıda GENÇTERCİH.COM sitesi admini Rehber Öğretmen Mesut Sabancı tarafından hazırlanmış sınavsız geçiş öncelik sıralamasını anlatan çok güzel bir şema yer almaktadır. Ortada yerleşme şansı en yüksek yerleştirme önceliklerinden en düşük şansa sahip önceliklere doğru sıralama görülmektedir.
Merhaba önlisans dan lisansa sınavsız geçiş varmı bilgilendiriseniz sevinirim hayırlı günler.
Hayır yok. DGS girmeniz şart.
hocam merhaba bölümüm büro yönetimi ben deniz ulaştırma ve işletme 2 yıllık bölümü okumayı çok istiyorum gelişim üniversitesinde acaba taban puanı nedir ben baktım ama bulamadım doğru düzgün bir bilgi %50 burs ve 2.öğretimde olabilir.. rica etsem güvenilir bir kaynaktan bulabilirmisiniz ?
Şu sayfadan doğru bilgilere ulaşabilirsiniz.
hocam teşekkür ederim fakat sanırım 1 yanlışlık var gibi mesela piri reis ücretli programı 189 puan gösterirken %50 burslu olanı 183 gösteriyor daha fazla puanlı olması gerekmezmiydi..
Bende farklı bir siteden aldım. Elimdeki değerler bunlar.
peki hocam güvenilir bir bilgiye nerden nasıl ulaşabiliriz ?
ÖSYM’nin kendi sitesinden bakabilirsiniz. Hem merkezi yerleştirme hem ek tercih sonuçları var. Buyrun.
Hocam kolay gelsın.Kılavuzda üniversitenin yanında yer alan en küçük obp yazısı,o bölüme giren en düşük puanlı öğrenciyi mi ifade etmektedir ?
Son yerleşen öğrencinin OBP puanını göstermektedir. Okul türü ATL olan bir öğrencinin puanı düşük de olabilir. Sınavsız geçişte puandan önce gelen kriterler vardır.
meraba hocam 16,2,D,98 KODA UYAN Bİ ÖĞRENCİNİN KONTENJANI DOLMAMIŞ DAHA DOĞRUSU ŞART BELİTRMEMİŞ YERLERE GİRME OLASILIĞI VAR MIDIR?
Buna kafadan cevap verilmez kılavuzdan bölümlerinize bakıp yorumlayacaksınız. Bakınız.
peki hocam bu degerlere gore yerlesme sansim biraz zor mu
Yukarıda kayan yazıda ne demişim?
hocam 16,2,D,98 ve 16,2,D,97 olan yerlere 15,3,D,97 ile yerlesme sansim nedir ?
anadolu imam hatip lisesi 3 oluyor diye biliyorum
İlk bakılan değer mezuniyet yılı olduğundan okul türünüzün Anadolu olması bir şey ifade etmez. Bu yıl mezunları arasında 2016 anadolular öncelikli, sonra 2016 normal ihl mezunları, ondan sonra 2015 anadolular ve 2015 normal ihl ler.
Hocam bu sinavsiz geçişte torpil olaylari falan varmis sanirim hak yeniyormuş biraz doğruluk payi varmidir sizce ?
İmkansız. Öyle bir şey olsa sonuçlar açıklandığında herkes kendi önceliğinden daha kötü birinin yerleştiğini görür ki böyle bir şey mümkün değil.
Hocam =) Yeni Kılavuzda İÖ Koşullar Kaldırılmış OBP kaldırılmış.
Acaba Bunun Anlamı nedir. Bu Cevaba İhtiyacım var hocam.
Hangi programdan bahsediyorsunuz. Tablo 3A’da son 2 sütun yerleştirme öncelikleri ve OBP puanlarını gösteriyor.
Hocam Ön lisans Tablo 3 de Bazı Yerlerde OBP bile verilmemiş
ÖR:Bilgisayar Programcılığı — Keçiborlu Meslek Yüksekokulu
BU Üniversitede Boş bırakılmış hocam..
Kontenjanı dolmamış.
Hocam Evet Ön Lisans Tablo 3 de Bilgisayar Programcılığında Bazı Üniversitelerde Boş Bırakılma Olmuş.
Örnk = Koşul = Boş(Null) OBP = Boş(Null)
Eğer aynı program merkezi yerleştirme kılavuzunda yok ve ek yerleştirme kılavuzunda varsa yeni açılmış bir programda olabilir.
Merhaba 2009 Anadolu teknik lise – bilgisayar mezunuyum. Bu sene sınavsız geçiş hakkımı kullandım ancak yerleşemedim. Ek tercih yapma hakkım var mı? Ek tercih açıldığı halde ben tercih yapamıyorum.
Eğer merkezi yerleştirmede bir yere yerleşmediyseniz alanınızla ilgili bölümlere sınavsız geçiş hakkınızın olması lazım. Tabi Ocak ayında başvurunuz varsa.
Hocam 16,2,D,93 & 16,2,D,98 Bu Koşulların Çıkma Olasılığı nedir.
Benim Koşullarım:15,2,İ(D),96
Yorumunuzu Bekliyor Olalacağım Hocam
Merkezi yerleştirmelerde son yerleşen öğrenciler 2016 mezunu imiş. Şansınız düşük ama deneyebilirsiniz.
Cevap İçin Çok Teşekkür ederim Hocam.
Son Sorum Kusura Bakmayın..
//Koşullarda Eyer Koşul Belirtilmemiş ise;
Yani 16,2,D,98 = —- Bırakılmış ise Anlamı Nedir.
Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmamış.
hocam teknik lise mezunuyum msg bütün herşeyim tutuyor kontejanında boşlukta var puanımda yüksek msg önceligi 2 olan bir okula girebilir miym
Mezuniyet yılınızda bu yılsa yerleşebilirsiniz. Ancak mezuniyet yılınız eski ise teknik lise mezunu da olsanız 2 olan yerlere yerleşme şansınız zor.
hayır hocam geçen sene meznuyum zaten eski mezunları alıyorlar msg 2 ile alıyorlar kontenjanları var ben 3 ileyerleşebilirim dimi
Dediğiniz gibi ise evet.
İyi günler hocam, okul türü hakkında merak ettiğim bir şey var ben 2012 yılında sbs puanıyla Anadolu sağlık meslek lisesine gittim bu yıl mezun oldum ama okulun adı daha sonra mesleki ve teknik Anadolu lisesi olarak değişti okul türüm hangisi oluyor
Okulun adının değişmesi önemli değil. Siizn okul türünüz “3”
Hocam,ben Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2016 anestezi mezunuyum obp:436. Sınavsız geçiş yapmak istedim tercihlerime yazdığım üniversitelerin hemen hemen hepsine puanım yetiyordu ve yazdığım yerler arasında Meteb dışı olan üniversitelerde vardı kesin yerleşirim diye düşünüyordum ama yerleşemedim. Sizce neden yerleşememiş olabilirim ve ek tercih yaptığımda yerleşebilir miyim? Şimdiden teşekkürler hocam.
Puanlar yükselmiş olabilir. Yukarıda kayan yazıda verdiğim linkten Tablo-3 yerleştirme sonuçlarını inceleyebilirsiniz. Ek tercih kontenjanları yayınlandığında durumunuzu tekrar gözden geçirebilirsiniz.
Hocam ben tercih yaparken sınavsız geçiş diye bir şeyi işaretlemedim acaba beni sınavsız geçişle değilde ygs puanıyla değerlendirmiş olabilir mi?
Zaten işaretlenmiyor. Önce sınavsız geçiş önceliklerinizle değerlendiriliyorsunuz eğer yerleştirme önceliklerinizle yerleşemezseniz ve varsa YGS kontenjanı için YGS puanınızla değerlendiriliyorsunuz. Sonuç sayfanızda yerleştirilme türü YGSK yazıyorsa YGS puanınızla, SGK yazıyorsa sınavsız geçişle yerleştirilmişsinizdir.
Kardeşim iyi günler bu sınavsız geçiş hakkı seneye 2017 yılında da devam edecek mi acaba ? Sorumu bir an önce yanıtlarsan çok sevinirim..
Net bilgi yok. Ocak başvurularında anlayacaz.
Anladım,peki tahmini olarak ne olur sizce ?
Ben sözelciyim ayıptır söylemesi kafam fazla sayısala basmıyor 🙂 İnternet üzerinden sözel bölümlere baktım da hepsinin önünün kapalı olduğunu,bir getirisi olmadığını gördüm.Tarih istiyordum ama o yüzden vazgeçtim,yani 2 senelik sınavsız geçiş yapıp kendi bölümümü okumayı daha uygun görüyorum.Ne dersiniz ?
Rehber öğretmen değilim. Mesajlarımı okursanız yorum yapmıyorum. Bilgi sorularını cevaplıyorum.
kardeşim iyi günler şu sorumu çok güzel bir şekilde cevaplarsan sana çok DUA ederim
yoksa ben kafayı yiyecem elektiirk elektronik meslek lisesi mezunuyum ben 1991 doğumluyum sınavsız geçiş yapmak istedim yaptım bugun itibari ile çıkmadı bende 2016 tablo 3a da en son yerleşen adaylara baktım kendi tercih ettiğim önlisans bölümlerinden 2’inci tercihim olan radyo ve televiziyon açıköğretim programı en son yerleşen adam diploma tarihi 2000 ve 1982 doğumlu ben 2010 mezunu ve 1991 doğumluyum o yerleşiyor ben yerleşemiyorum burda nerde sıkıntı olur ben çözemedim anlayamadım. yardımcı ol lütfen.
Tercih ettiğiniz programın yerleştirme öncelikleri 06,3,D,88 333,35000
Yani 2006 mezunu ve 1988 doğumlu bir aday yerleşmiş. Tabi bu geçen seneki adaya ait değerler. Biz bunu ölçüt alsak dahi bu yıl nasıl gerçekleştiğini görmek için Eylül’de ek tercih kılavuzunun yayınlanmasını beklememiz gerekiyor.
abicim benim anlamadığım 2016 ösys sayısal bilgiler şuanda oluştu orda zaten yaziyor
ek tercihle ne lakası var adam zaten 2016 ösys sayısal bilgilere baktığın zaman benden eski mezun o yerleşiyor ben yerleşemiyorum birde açık öğretim bölümü bu çok
enteresan bir durum.ben de mi hata var?
Size cevap verdiğim zaman sonuç tablosunu görmemiştim. Son yerleşen öğrencinin bilgileri dediğiniz gibi. Ama sorunuzun cevabını da net olarak söyleyebilirim. Sizin sınavsız geçiş bölümünüz “Radyo ve Televizyon Teknolojisi” yazdığınız bölüme sınavsız geçiş hakkınız yok ki. Radyo ve
Televizyon Programcılığı (Açıköğretim) sizin sınavsız geçiş bölümünüz değil.
http://i.hizliresim.com/aXqkpg.jpg nasıl yok 2016 klavuzu buyrun bakın .?
Bak bakalım burada Radyo ve Televizyon Teknolojisi mi yazıyor yoksa Radyo ve Televizyon Programcılığı mı? İkisi aynı bölüm mü?
http://i.hizliresim.com/Wb2JPP.jpg
Hocam merhabalar sorum şu ben sinavsiz geçiş yapmak istiyorum tercihimide yaptim ama hani son yerleşen kişinin istatistiklerine göre yapiyoruz ya( obp ‚okul kodu ‚icerdenmi disardanmi ) tamamda ya bu kişi kayit olmayan birinin yerine 2 . tercihler de girdiyse. Yada boyle bir ihtimal varmidir çünkü yazdigim bolum istatistikler tutuyor ama kazanip kayit yaptirmayan yok atlasda 3 kişi var
Olabilir. Ama biz kılavuzdaki son yerleşen öğrencinin yerleştirme önceliklerini ve OBP sini baz almak zorundayız. Kılavuz niye yayınlanıyor? Tabi tercihlerinizde yer verebilirsiniz ama çok da umutlanmamalısınız…
Ve hocam ben 2015 saglik mezunuyum 304 puanla paramedik gelir mi neleri goz onune alarak yazmaliyim puana gore mi alim olur yoksa oncelik puani dusuk olsada 2016 mezunlearinin mi
YGS kontenjanında öncelik sadece puanla. Yıl yada METEB önceliği olmaz. Elde olmayan nedenlerle geç cevap yazıyorum.
Iyi gunler ben ygs puanimla tercih yapacagim meteb ici ygs puaniyla yapilan tercihlerde de gecerli mi yerlesme sansimi artirmak icin bulundugum ili ilk siraya mi yazmaliyim yardimci olursaniz sevinecegim tesekkurler
YGS kontenjanında sadece YGS puanına bakılır. Sıralamada bir bölümü ilk yada sona yazmak şansınızı artırmaz. Sizin istek sıranızı belirler. Puan olarak üstünseniz sona da yazsanız siz yerleşirsiniz.
Hocam ben ’15 sağlık 3.basamak mezunuyum obp puanım 306 ygs puanım 207 ilk ve acil yardıma direk geçiş hakkımı kullanarak gitmek istiyorum şöyle:
(i.ö)ilk ve acil yardım 27kişi 378 00,2,D, 82 sizce ilk sıraya yazsam gelme olasılığı yüksek midir
Yazdığınız programda önceliklerde 00 ile başlıyor.Yani 2000 mezunlarını almış. Siz rahatlıkla yerleşirsiniz. Ama büyük ihtimalle özel üniversite ve ücretli bu kısmı göze alabiliyor musunuz?
Evet hocam istediğim Üniversite 1.sıraya yazdığım taktirde %50 burs veriyor siz olur diyorsanız ilk sıraya yazacağım
Yazdığınız yerleştirme önceliklerine göre rahatlıkla yerleşebiliyor olmanız lazım.
Hocam merhaba ben bu sene meslek lisesinden mezun olacagim.Ygs ye girip 2 yillik burslu okuma sansim varmi.Yada ozel bir uni nin 2 yillik ucretli bolumunu okumak icin sinava girmem lazimmi
Onlar için de geçiş öncelikleri var. Eğer sizin öncelikleriniz uyarsa olabilir.
merhaba 🙂 Nişantaşı Rüştü Uzel mesleki ve teknik anadolu lisesi cocuk gelişimi mezunuyum bu yıl mezun oldum sınavsız geciş yapıcam obp puanım 337 . ygs4 puanım 207 . tercihlerimde özel üniversiteleri sectim . cıkma olsasılığı nedir sizce ? endişeliyim cıkmayacığını düşünüyorum bilgilendirirmisiniz 🙂 teşekkürler ..
Programları tek tek incelemem mümkün değil. Yukarıda neye göre inceleyeceğinizi açıklamışım.
Hocam ygs4 ile alan cocuk gelisimi puan turu meslek yuksekokulu diye degisecek mi
Anlamadım. Puan türü ile meslek yüksek okulu ifadesi nedir?
iyi günler 2015 mezunuyum meslek lisesi çıkıslıyım. dogal olarak bu sene gıtme 2016 lılar alınacak ve ben sizin yazdıklarınıza gore geçen seneyi analiz edince daha onceki mezun olan ögrencileri tercih etmem gerekiyor burada şu soru aklıma takılıyor.ben 15 çıkıslı olupta önceligim olarak ilk önce 12 yılında mezun olana mı yoksa 13 yılından mezun olanmı ilk sıraya yerleştirmeliyim (12 13 yılı dediğim yani en son bu adamlar alınmıs ona gore söylüyorum) yardımcı olursanız sevinirim
14 yada daha küçük sayı ile başlayanlarda, en çok istediğinizden en az istediğinize doğru bir sıralama yapmanız mantıklı olacaktır.
Peki 1 inci tercihimi gelmesi düşük ihtimal olan bir yeri yazarsam bir şey kaybeder miyim? sizce şansımı denemeli miyim ?
Deneyebilirsiniz.
Teşekkürler
Hocam ben geçen yıl sağlık meslek lisesinden mezun oldum geçen yıl tercih yapmadım. Puanim 390 (obp) bu yıl acıbadem tam burslu odyometri gelme şansı var mı acaba yada otopsi bölümü
Öncelik son mezunların ve ATL mezunları ile kontenjanı dolduğundan imkansız. %50 Burslu için şansınız olabilir.
Hocam ben sınavsız geçiş yapmak istiyorum ama mesela ygs1 puanım 200 obp 370 , sistem nasıl ayırt edecek sınavsız geçiş yapacağımı ?
Kendi alanınızla ilgili tercihlerinizi önce sınavsız geçişle değerlendirir. Ocak ayında başvuru formunda tüm bilgileriniz sisteme işlendi.
Merhabalar hocam ben 2015 yılında açık lise çocuk gelişimi bölümünden mezun oldum diploma puanım 73.13 OBP puanım 365.65 sınavsız geçiş hakkımı kullanacağım sanırım okul türü 2 oluyor ve 95 doğumluyum öncelik sırası nasıl oluyor tercih yaparken sadece 15 2i 95 olanlarımı tercih etmem gerekiyor yoksa önceliği 15 2 D olanlara mı vermem gerekiyor lütfen yardımcı olur musunuz? Hangi üniversitelerin tutma olasılığı yüksek?
Şimdiden teşekkür ederim…
15 şeklinde başlayanlar 2015 yılında kontenjanı 2015 mezunları ile dolanlar.Yani bu sene de 2016 mezunları ile dolacak. Eski mezunlardan alan prog. olmalı. Yani 14 yada 13 yada daha küçük sayı ile başlamalı. Muhtemelen ancak özel ünv. olabilir.
abi ben tercih yaptım az önce okuldan bi hocama attım oda dediki 24 tercihe aöf den yazınca örgünleri atayıp direk aöf ye yerleşiyon dedi bende son 2 sıraya 2 tane yazdım öyle bi şey varmı acaba
Alakası yok. Sistem ilk tercihinizden itibaren değerlendirir. Hangisinde şartlar tutarsa ona yerleştirir. Aöf var diye diğerlerini göz ardı etmez.
hocam iyi çalışmalar 98 mezeunuyum puanım 140 altında meslek lisesi tesisat bölümü mezunuyum nasıl bır yol ızlemelıyım
Eski mezunları alan programları bulmanız lazım. Ancak bu kadar eski olunca size göre program var mıdır bilmiyorum. Bölümleriniz şunlar:
Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi
Gaz ve Tesisatı Teknolojisi
iklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi
Yapı Tesisat Teknolojisi
Hocam merhaba düz lise mezunuyum 96 doğumluyum doğum yılı sebebiyle yerleştirme önceliğine takılır mıyım?
Hayır YGS ile tercihte bulunanlar için yaş kriteri yok.
Hocam Merhaba ben tercihlerimi geçiş hakkı önceliklerine göre yaptim tercih ettiğim yerlerin bazılarının OBP si benim OBP den yüksek bu benim yerleşme şansımı çok fazla etkiler mi?
Yukarıda yeterince net anlattığımı düşüyorum. Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB önceliği aynı ise OBP puanı yüksek olan yerleşir. (Demek etkiliyor)
Hocam merhaba. Tercih yaparken sıralama önemli mi? Mesela ben tercih listesi hazırlarken gitmek istediğim üniversiteden başlayarak yaptım. Hali ile karışık bir sıralama oldu. Bu sıralamanin bir önemi var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim:)
Okuyunuz.
Merhaba ben bu yıl mesleki ve teknik anadolu meslek lisesinden mezun oldum.Liseyi bitirdiğim yerde Harita bölümü yok bu yüzden meteb dışı tercih yapacağım ancak meteb içi öncelikli üniversiteleri de yazamaz mıyım eğer yazabiliyorsam tercih listemde üst tarafta mı olmalı yoksa önceliğe göre meteb dışı olanları yazpı hiç meteb içi yazmamalı mıyım?
METEB DIŞI’ndan alan bölümleri yazmalısınız. Belki alır dediğiniz ve daha çok istediğiniz bölümler varsa ilk tercihlerinize yazın.
İyi günler hocam sınavsız geçişte tercih sıralaması yaparken sisteme ;obp puanı yüksek olan üniversiteden puanı düşük olan üniversiteye doğru sıralama yapmak şart mıdır?
Yoksa en çok istediğimiz üniversiteleri en başa ; gelmesini pek istemediğimiz üniversiteleri sonlara doğru yazsak olur mu?
Teşekkür ederim
En çok istediğinizden en az istediğinize doğru sıralama mantığı doğru bir mantık. Yalnız daha az istediğiniz bir bölümün puanı istediğiniz bölümden yüksekse tercih listenize yazmanızın da bir anlamı yok. Düşük puanlı üstteki tercihinize yerleştiğinizden alttaki tercihlerinizi görmez.
Teşekkür ederim
Hocam bu sene laboratuar mezunuyum okul türüm 3 ilk ve acil yardıma geçiş yapmak istiyorum trabzonda okudum liseyi obp 385 yakın illere yerleşme imkanım varmıdır veya şuraya kesin yerleşirsin dediğiniz yer varmı tahminen
Şu sayfada okul türü 3 ve 2 olanlar için OBP’si uygun olanları tercih edebilirsiniz.
Merhabalar Alper Hocam, lütfen yardımcı olun. Kardeşim Ankara PROF. DR. NUSRET FIŞEK MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI hemşirelik bölümü 2014 mezunu. Doğrudan tercihle atanmıştı. Hangi okul türüne girdiğini tam olarak anlayamadım. OBP puanı da 345. Sizce nasıl bir mantık yürüterek yerleşme şansını yükseltebilirim?(Bölüm çok fark etmez) Emeğiniz için de teşekkür ediyorum.
Az önce cevapladım. İlk Sorduğunuz sayfaya bakın.
Çok teşekkür ediyorum hocam. İyi çalışmalar.
Rica ederim.
Merhaba meslek lisesini teknik ve endüstri meslek lisesini açıktsn okudum. Sınavsız geçiş için tercih yaparken okul türünün 2 olması mı gerekiyor
Sizin okul türünüz 2 oluyor. Bundan dolayı sizde 2 olanları tercih edebilirsiniz.
Merhabalar Alper Hocam, lütfen yardımcı olun. Kardeşim Ankara PROF. DR. NUSRET FIŞEK MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI hemşirelik bölümü 2014 mezunu. Doğrudan tercihle atanmıştı. Hangi okul türüne girdiğini tam olarak anlayamadım. OBP puanı da 345. Sizce nasıl bir mantık yürüterek yerleşme şansını yükseltebilirim?(Bölüm çok fark etmez) Emeğiniz için de teşekkür ediyorum.
Doğrudan yerleşti ise okul türü 2. Hem mezuniyet yılı hem okul türü açısından dezavantajlı. Sağlık bölümlerinin yerleştirme önceliklerini tek tek inceleyerek 14,13,12,11.. yada daha küçük bir yerleştirme önceliği ile alan prog. bulmalısınız. Belki de özel ünv. %75 %50 yada %25 burslu prog. olabilir. (Tabi belli bir maddiyat gerektiriyor)
hocam merhaba ben gecen yıl hatay meslek teknik lisesi elektrik bölümünden mezun oldum tercih yaptım fakat gelmedi bu yıl tercıhte hangi yer onceligine göre tercih yapabiirim yardımcı olurmusunuz lutfen
Eski mezunları alan programları araştırıp bulmalısınız. Yukarıdaki yazıyı faydalı olacaktır.
hocam sadece 13.2.D.95 olan yerler mi gelebilir 15 yada 14 le baslayanlarda gelme sansı yokmu hiç birde hocam elektrik bölümünün yeni açıldıgı yerlerı yazarsam gelme sansı yuksekmıdır
Ben genel olarak söylüyorum eski mezunların yerleşebildiği programları tercih etmelisiniz. Tabi şansınızı deneyebilirsiniz.
hocam bu direk geçiş için ne yapcaz ösym sitesinde bi yere tıklamammız gerekiyo mu
Hayır. Alanınızla ilgili bir bölümün kodunu eklediğinizde sistem otomatik olarak sınavsız geçiş olarak değerlendirir.
Hocam iyi günler ben gecen sene sınavsız geçiş ile yerleşemedim. Bu sene tercih yapmak istiyorum ama hala çözemediklerin var. Diploma puan72,50 ve orta ögretim 362.50 okul turum 55017 cocuk gelişim mezunuym.dal olarak 1 gozukuyor.gecen sene mezun oldum.sıavsız gecmiş ile yerleşmek ıstıyorumm. Okul kodum 55017 bu senekı Meteb içi alım çok Meteb dışı çok azornegın (15,2,D,94) (15,2,d91) (15,3,d96) (15,2,D,96)(15,2d,95) (15,2,D,98) bunlara yerlesebilirmiyi Meteb içi tercih edebilirmiyim ayrıca sosyal hizmet bölümününde tercih edebiliyoruz orda hangi kriterlere bakmam lazim
İmkansız diyebilirim. Kendi öğrencilerimden bu yılın mezunu olanlardan ancak diploma notu 80 ve üzerinde olan 2-3 tanesine Karabük (İÖ), Yalova (İÖ), Bilecik (İÖ), Mehmet Akif Ersoy (İÖ) yazdırdım. Geçen senenin mezunları imkansız. Belki açıköğretim olabilir.
Acık öğretim 150 puan alanlar tercih edebiliyor ben 150,00 altında aldım acıkögretım cocuk gelişimi tercih edebilrmiyim
Sınavsız geçişle tercih edenlerde böyle bir sınırlama yok. Aöf programlarına tercihte bulunabilirsiniz.
hocam ben tekirdağ çorlu sağlık meslek lisesinde okuyorum okulumuzun adı falan da değişti okulum hangi türe giriyor 2 mi 3mü
Okulun adının değişmesi önemli değil. Siz kendinizin Anadolu teknik, Teknik yada meslek lisesi sınıfında olduğunu biliyor olmanız lazım. Doğrudan sınav puanı ile yerleştiyseniz anadolu teknik(4), 10.sınıfta teknik kısma geçtiyseniz teknik lise (3), doğrudan kayıt yaptırdı iseniz meslek lisesi mezunusuzdur (2).
hocam büyük ihtimalle 2 çünkü sbs puanımla gidip kayıt yaptırdık
OK.
merhaba hocam ben bu yıl mezun oldum diploma notum 335.95000 mekatronik bölümü istiyorum izmirde oturuyorum ve izmirdeki bütün mekatronik bölümü olan üniversitelere tercih yaptım fakat meslek lisesi mezunuyum ‘2’ sizinde belirttiginiz gibi başarma olanagım varmı acaba teşekkürler 🙂
Maalesef yok. Şuradan yerleştirme önceliklerini göreceksiniz 2 alan yok.
hocam şimdi mekatronik bölümüne ygs puanımızlamı yerleşebiliyoruz ? obp bir işimize yaramıyormu ?
Yukardaki konuda OBP’nin kaçıncı sırada önemli olduğunu anlatmışım. Sizin okul türünüz uymayınca İzmir’i unutup METEB DIŞI’ndan alan başka illere bakmanız gerekiyor. O illerde okul türü 2 ve D ise o zaman OBP puanına bakılır.
hocam kusura bakmayın gece gece kafanızı agrıttım fakat ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Söke MeslekYüksekokulu msg:2 meteb dışı 320 puan istiyor burayı tercih etmem dogal olurmu acaba ? şunu cevaplayın başka bir sorum yoktur.
Evet Yerleşme şansınız yüksek.
hocam 2013 mezunuyum geçen yıl sınavsız geçişimi açık öğretime kullandım geldi okuyorum bu sene tekrar örgün de okuma şansım var mıdır özel yazıcam yardımcı olun lütfen
Eski mezunlardan alan programları bulabilirseniz olabilir.
Hocam merhaba. Ben sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum az önce tercihimi yaptım fakat yaparken hiç obp puanımı kullanmak istediğimi gösterebileceğim bir şık-işaret yok bunun için ek bir şey yapmamız gerekiyor mu? Sistem benim sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istediğimi nerden anlayacak anlamadım. Teşekkürler
Zaten öyle bir şık yok. Alanınızla ilgili tercihleriniz sınavsız geçiş olarak değerlendirilir. Ocak ayında tüm bilgilerinizi formla verdiniz.
Hocam sınıf tekrarı olduğumdan dolayı 0,6 ek puan alıyorum bu ek puan önlisans programlarında geçerli mi ?
Hayır. Alanınızla ilgili 4 yıllıklar için geçerli.
Hocam ben tercih yaptım ama sınavsız geçişle geçmek istiyorum ygs puanımla degerlendirilmesini istemiyorum tercihimde herhangi bir şey işaretlemedim sınavsız geçişle ilgili ,bu neye gore değerlendirilecek,teşekkürler
Ocak ayında başvuruda okul-bölüm bilgilerinizi verdiğiniz için otomatik olarak alanınızla ilgili bölümler sınavsız geçişle değerlendirilecek. Ama sınavsız geçişle yerleşemezseniz ve ilgili puan türünde YGS puanınız varsa YGS kontenjanı için de değerlendirilebilirsiniz. Bunu seçme şansınız yok.
İyi günler hocam, önlisans programlarında ek puan geçerli mi ? Bilginiz varsa cevaplarsanız çok sevinirim.
Sonuç sayfanızda 150 üzerinde YGS puanlarınıza Diploma notu x 5 x 0,12 kadar puan eklenerek Y-YGS puanınız gösterilmiştir. 2 yıllıklara bu eklenmiş puanlarla tercih yapabilirsiniz.