Üniversite Kaydını Dondurabilmek İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Üniversite kaydınızı dondurabilmek için ilk süreçte bazı şartları yerine getirmiş olmanız gerekmektedir. Bunlar;
- Üniversitenizin ilgili fakülte ve bölümüne dair kaydınız bulunması gerekmektedir. Üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırmadığınız takdirde bu fakülte ve bölüm için kayıt dondurma hakkınız bulunmamaktadır.
- Kayıt dondurabilmeniz için gerekli bir mazeretiniz bulunmalıdır. Bu mazeretin geçerliliği üniversite tarafından onaylanmaktadır. (Askerlik, hastalık, geçim sıkıntısı, ailevi sıkıntılar ve bu gibi engeller.)
- Lisans öğrencileri için 4 yarıyıl, ön lisans öğrenciler için ise 2 yarıyıllık bir kayıt dondurma hakkı bulunmaktadır. Eğer ki bu süreçten fazlan bir kayıt dondurma geçmişiniz var ise talebiniz yerine getirilmeyecektir.
- Öğrenci eğer ki belirli bir harç ücreti var ise bunu bu süreçte yatırır. Dondurulmuş süreçler için ise herhangi bir harç ücreti ödenmez.
- Geçim sıkıntısı ve bu gibi maddi nedenler yüzünde yapılacak kayıt dondurma başvuruları için süreç okulun açılışından sonra ilk 1 aylık süreci kapsamaktadır. Bu süreç sonunda başvurular geçersiz olacaktır.
- Hastalık, askeri celp ve bu gibi belgeler sebebiyle yapılacak kayıt dondurma başvuruları ise, gerekli belgenin size ulaştırılmasının ardından ilk 15 gün içerisinde başvuru yapılması gerekmektedir.
- Hastalık raporları için en az 40 günlük bir izin belgesi bulunmalıdır.
- Askerlik celpleri için ise dondurma süresi, askeri hizmetin süresi kadardır.
Üniversite Kaydını Dondurmak İçin Yapılması Gereken İşlemler Nelerdir?
Kayıt dondurma işlemleri belirli bir sistem içerisinde, eğitim süreci başladıktan sonra gerçekleştirilmektedir.
- Başvuru nedeninizi anlatan ve gerekli mazeretleri içeren bir dilekçe yazılır.
- Dilekçe içerisinde bahsedilen mazeretler için gerekli resmî belgeler ve evraklar temin edilir.
- Başvuru süreci geçmeden, dilekçe ve mazeret belgeleri ile gerekli başvuru öğrenci işlerini ulaştırılır.
- Üniversite tarafından başvuruya verilen cevap 15 gün içerisinde belli olur ve öğrenciye yanıt verilir.
Kayıt Dondurma İşlemi Neden Yapılır?
Kayıt dondurma işlemleri yapıldığı takdirde öğrenci için dersler başarısız olarak gözükmemekte ve kişinin okulu bitirdiği yarıyıl süreci daha az olmaktadır. Bunların yanı sıra her üniversite için öğrencilerin 2 senelik bir başarısızlık hakkı bulunmaktadır. Kayıt dondurmalar ise başarısızlık olarak kayıt edilmemekte ve kişi üniversiteye geri döndüğünde kaldığı yerden devam etmektedir.
Kaynak: https://www.unibilgi.net/universitede-kayit-dondurma-islemi-nasil-yapilir/
Kayıt Dondurma İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları
Üniversiteyi dondurmak için ne gerekir?
- Üniversitenizin ilgili fakülte ve bölümüne dair kaydınız bulunması gerekmektedir. …
- Kayıt dondurabilmeniz için gerekli bir mazeretiniz bulunmalıdır. …
- Lisans öğrencileri için 4 yarıyıl, ön lisans öğrenciler için ise 2 yarıyıllık bir kayıt dondurma hakkı bulunmaktadır.
Üniversitede kayıt dondurma nedir?
- Zorunlu nedenlerden dolayı veya eğitimini başka bir eğitim kurumunda izlemek amacıyla bir öğrenci üniversiteden uzaklaşmak isteyebilir. … Öğrencinin durumu değerlendirilerek karara bağlanır. Kayıt dondurmasına izin verilen öğrenci, izin süresinin sonunda başka bir karar gerekmeksizin eğitimine devam eder.
Üniversite ne zaman dondurulabilir?
- Öğrenciye verilen öğrenimine ara verme izinlerinin toplamın normal öğrenim süresinin yarısını aşamaz. Yani önlisans öğrencileri için en fazla 2 yarıyıl, lisans öğrencileri için ise en fazla 4 yarıyıl süre ile kayıt dondurulabilir. İzinli olunan dönem öğretim süresinden sayılmamaktadır.
Üniversite dondurmak için üniversiteye gitmek gerekir mi?
- Dondurma işlemi yapmak için ilgili fakülte ve bölümüne dair kaydınızın olması gerekmektedir. Üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırmadığınız takdirde fakülte ve bölüm için kayıt dondurma hakkınız bulunmamaktadır. … Bu mazeretin geçerliliği üniversite tarafından onaylanmaktadır.
Üniversite dondurma süresi bitince ne olur?
- Öğrencile , kayıt dondurma sürelerinin bitiminde, dönem kayıtlarını yenileyerek öğrenimlerine devam ederler. Bu şekilde Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Yönetim Kurulu kararıyla geri dönen öğrencinin kayıt yaptırdığı döneme ait daha önce ödediği ücret, ilgili dönem öğrenim ücretinden düşülür.
Bir yanıt bırakın