5 Ocak 2015 tarihinde başlayan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Sınavsız Geçiş başvuruları 19 Ocak 2015 tarihi itibariyle sona erdi. Bir ÖSYM başvuru merkezi yada internet üzerinden başvurusunu yapmış ancak ücret yatırmamış olan adaylar 20 Ocak 2015 (bugün) tarihine kadar ödeme yapabilecek. ÖSYM başvuru süresinin kesinlikle uzatılmayacağını duyurmuştu.
YGS başvurusunda bulunan adayları 15 Mart 2015’te yapılacak YGS sınavının heyecanı şimdiden sardı. Yaklaşık 2 ay gibi bir sürenin kaldığı YGS sınavı yükseköğretime geçişte adaylar için en önemli aşamalardan bir tanesi. Bu zorlu süreçte tüm adaylara başarılar diliyorum.
Alper TÜRKOĞLU
Sınavsız geçişle yerleşecek öğrencilerin kontenjanları YGS ile yerleşenlerden ayrıldı. 2015 Meslek Liseleri yüksek okullara sınavsız geçiş sona eriyor. Eskiden tek bir kontenjan varken şimdi YGS puanı için ayrı kontenjan olacak.Meslek liselilerin yüksek okullara sınavsız geçiş avantajı sona eriyor.Sınavla girilen bölümler daha avantajlı olacak. Meslek liselilerin yüksek okullara sınavsız geçiş avantajı sona eriyor Diye haberler çıktı maalesef bu doğrumu eğer doğruysa bu sene mi uygulanacak bu konu hakkında bilginiz varsa bizleri de bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
Bakınız.
Merhaba ben 2015 yılında sınavsız geçiş hakkımı kullandım. Hangi tarihte tercih yapacağız…
Temmuz ayı içinde. Ama net tarih belli değil.
Merhabalar, ben sınavsız geçiş hakkını kullanarak AÖF’e girmek istiyorum fakat sınavsız geçiş başvuru zamanını kaçırmışım ne yapmam gerekiyor sınavsız geçişle AÖF’e girmek için?
Aöf yada örgün farketmez. Sınavsız geçiş başvuruları YGS başvuruları ile aynı zamanda Ocak ayında yapılır. Ocak-2016’yı bekleyeceksiniz.
hocam ben sınavsız bölümlerden yararlanmak istiyorum merak ettiğim sey neye göre alıyorlar ve hatayda iş güvenliği bölümü yok bununla birlikte benim istediğim bölümler arasından sivil savunmada malesef yok ne yapmalıyım coğu kişi kendi bölümünden devam et diyorlar
Sınavsız geçiş neye göre yapılır diyorsunuz ya, yukarıda SINAVSIZ GEÇİŞ YERLEŞTİRME ÖNCELİKLERİ başlığı bunu anlatıyor. Kendi ilinizde olmayan programların yerleştirme önceliklerini inceleyeceksiniz “D” varsa il dışından alıyor demektir.
Hocam kuzenim çocuk gelişini kız meslek bitirdi sınavsız geçiş hakkını kullanacak, ama taban puanlara baktığında puanlar çok yüksek, nasıl belirleniyor bu puanlar, mesela marmara çocuk gelişinine nasıl geçiş yapabilir
Sınavsız geçiş yerleştirme öncelikleri konusunu okuyunuz. Oradan yazan puanın öğrencilerin diploma notlarının 5 ile çarpılması ile elde edilen OBP puanları olduğunu göreceksiniz. Ama sınavsız geçişte ondan önce gelen kriterlerde var. Bu arada Marmara Ün. Çocuk gelişimi bölümü yok. Hatta İstanbul’da hiç bir devlet ün. bu bölüm yok.